Stefan Zweig

Stjernestunder

Қолданбадан тыңдау
"Dramatisk fortættede, skæbnesvangre timer, hvor en varig afgørelse fremtvinges på een dag, i een time, ofte i et enkelt minut, er sjældne i en enkeltpersons liv og sjældne i historiens løb."
- Fra bogens forord

Det er skildringer af den slags øjeblikke, der udgør Stjernestunder, og alle er de fortalt med Stefan Zweigs vid og kunstneriske snilde, der i denne bog på elegant vis forenes med en næsten journalistisk præcision. Alt fra opdagelsen af Stillehavet, Napoleons nederlag ved Waterloo, Händels komposition af "Messias", Scotts sydpolsfærd og Lenins rejse til Schweiz afdækkes - bare for at nævne et par eksempler.

Stefan Zweig var wiener, født 1881, og debuterede allerede som lyriker i en alder af 20 år. Som lidenskabelig pacifist opholdt han sig under 1. verdenskrig i Schweiz, boede derefter i Salzburg og flygtede efter "Anschluss" til London og videre til Brasilien, hvor han i 1942, træt, skuffet og nedbrudt over Europas ødelæggelse, tog sit eget liv.

"Stefan Zweig beskriver tolv skæbnessvangre eller betydningsfulde øjeblikke i menneskehedens historie, og alt, hvad han rører ved, forvandler sig til gylden fortællekunst."
- Børsen
8:00:17
Аудармашы
Clara Hammerich
Әңгімеші
Anne-Mette Johansen

Кітаптың басқа нұсқалары

Stjernestunder, Stefan Zweig
Stefan Zweig
Stjernestunder
  • 17
  • 3
  • 1
da
Кітаптар

Пікірлер

Lydia Thimm Kaysø
Lydia Thimm Kaysøпікірмен бөлісті7 ай бұрын
👍Кеңес беремін
💡Танымдық
🎯Пайдалы
🚀Бас көтеру қиын

Blændende skrevet. Fine fortællinger hvor forfatteren virkelig viser hvad det vil sige at gå i hjertekulen på det væsentlige i tilværelsen. Stefan zweig én af mine yndlingsforfattere

Аудиокітаптарды қолданбада тыңдаңыз

Букмейт кітапханасында аудиокітаптар пайда болды — оларды телефондағы немесе планшеттегі қолданбада тыңдаңыз.

Stjernestunder, Stefan Zweig
Stjernestunder
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Файлдарды осы жерге салыңыз, бір әрекетте 5 кітаптан асыруға болмайды