Børneopdragelse

Bookmate
13Books31Followers
De kære børn. De er fremtiden. Her er en række bøger om det komplekse felt, som børneopdragelse er.
    Bookmateadded a book to the bookshelfBørneopdragelse7 years ago
    «Denne bogs provokerende budskab er: Lad børnene være i fred, de skal nok klare sig!
    […] I dag må børn gerne blive set og hørt. Man forventer heldigvis ikke længere, at de sidder stille og opfører sig pænt, sådan som man gjorde for bare nogle generationer siden. På den måde er der blevet mere plads til børnene end tidligere – på den anden side har familiestrukturen forandret sig meget med begge forældre på arbejdsmarkedet og børnene i institution, at det måske dér kniber med albuerummet. […] Når vi ser kritisk på tidligere tiders børneopdragelse eller anderledes måder at omgås børn på, er det vigtigt at huske, at børn også kan få for mange valg og for få rammer og for meget opmærksomhed. Og at der kommer fantastiske børn ud af næsten enhver generations børneopdragelse og vidt forskellige børnesyn.» – Sigrid Riise
    Bookmateadded a book to the bookshelfBørneopdragelse7 years ago
    Klog er noget, man øver sig på giver for første gang forældre et indblik i en helt ny og banebrydende viden om, hvordan børn kan lære at blive dygtige til noget. Succes er nemlig ikke noget, man er født til, eller som er de få forundt. Succes følger særligt af ét – noget overraskende – personlighedstræk, nemlig selvkontrol, som vi alle kan lære vores børn ved hjælp af det konkrete og nyudviklede forældreprogram, som bogen præsenterer.
    Bookmateadded a book to the bookshelfBørneopdragelse7 years ago
    I et let forståeligt sprog guider psykolog Dan Svarre dig til indsigt i selvværdets natur. Ved hjælp af eksempler fra hverdagen viser han, hvordan du med enkle midler kan erstatte rosen og bedømmelserne med dit nærvær og din accept af dit barns livtag med sig selv og verden.
    Bookmateadded a book to the bookshelfBørneopdragelse7 years ago
    Dagens familier står i den situation, at de ikke bare kan overtage tidligere generationers normer for samliv og børneopdragelse. Både parforholdet og opdragelsen skal opfindes forfra.
    Familieterapeuten Jesper Juul giver her sin vurdering af hvilke værdier en familie skal forholde sig til for at have bedre mulighed for at lykkes. Vi kan ikke leve tilfredsstillende, hvis vi lever efter den mindste modstands princip eller må bede andre om råd og vejledning, hver eneste gang vi står over for en ny konflikt eller et nyt problem. Det er ikke desto mindre, hvad flere og flere forældre forsøger. De lever livet sammen med børn og unge så at sige fra konflikt til konflikt og forestiller sig, at der findes løsninger, som er præcist tilpasset f.eks. soveproblemer, spiseproblemer, morgensituationen, skoletræthed, alkoholforbrug, spisevaner osv. Det gør der ikke!
    Der findes derimod nogle overordnede principper og værdier, som kan vejlede os i retning af individuelle løsninger. Disse værdier er ligeværdighed, integritet, autenticitet, ansvarlighed som Jesper Juul fremhæver som grundlaget for et vellykket familieliv, der udfolder sig i et fællesskab under de voksnes lederskab
    Bookmateadded a book to the bookshelfBørneopdragelse7 years ago
    Alle familier er forskellige, og der findes ikke en opskrift på at være en perfekt familie, men i alle familier opstår der problemer og konflikter, som bunder i de samme grundvilkår for menneskeligt samvær. I dag er rollerne ikke fastlagt på forhånd, og det er derfor op til den enkelte familie at afgøre, hvordan de ønsker at være familie.
    Kontant og energisk giver familieterapeuten Jesper Juul gode råd til, hvad deagens familier skal være opmærksomme på, for at få hverdagen til at fungere mindre konfliktfyldt.
    Bookmateadded a book to the bookshelfBørneopdragelse7 years ago
    Et godt søskendeforhold skaber tryghed og er en uvurderlig støtte livet igennem. Men hvorfor får nogle søskende en meget dyb og nær relation, mens andre får et mindre nært forhold? Og kan vi som forældre være med til at sikre, at vores børn danner gode relationer og får et stærk sammenhold, så de får stor glæde af hinanden? I sin nye bog giver børnepsykolog Margrethe Brun Hansen sit bud på, hvad vi forældre kan gøre for, at vores børn udvikler et harmonisk og kærligt forhold til hinanden. Hun sætter blandt andet fokus på, hvordan børn efterligner deres forældres måde at opføre sig på over for hinanden, og fortæller hvordan vi kan hjælpe vores børn til at løse konflikter med hinanden på en respektfuld måde.
    Bookmateadded a book to the bookshelfBørneopdragelse7 years ago
    Den populære klassiker for forældre til børn i førskolealderen. Med udgangspunkt i børnenes hverdag giver forfatteren gode råd og vejledning til at få et sammenhængende liv ud af en tilværelse, der tidsmæssigt bliver delt mellem hjem og daginstitution. Margrethe Brun Hansen er uddannet børnehavepædagog og cand.psych. og forfatter til flere bøger.
    Bookmateadded a book to the bookshelfBørneopdragelse7 years ago
    Det bliver mere og mere nødvendigt for både forældre, pædagoger og lærere at kunne skelne børns adfærd. Hvad er hvad? Hvornår skal der stilles en diagnose og hvornår skal der opdrages – og hvad gør vi ved det? I dag skal der hele tiden tages stilling til om et barn der foretrækker at lege alene, som ikke forstår legekoder, og som ikke kan finde ud af andre børns signaler – er det en umoden 5 årig eller et barn med Aspergers syndrom. Har knægten som lige har raseret 7. klasse ADHD med for høj hjernestammeaktivitet, eller er det blot en frustreret 14 årig, hvis forældre skal skilles? Generelt er det at kunne skelne mellem børn med opvækstrelaterede problemer og børn med hjernedysfunktioner en stor mundfuld for de fleste uanset om man er forældre eller professionel. Deres adfærd kan for det blotte øje forekomme den samme, men den pædagogik som virker, vil være meget forskellig afhængig af den grundlæggende problemstilling. Derfor er viden om et barns normaludvikling stadigvæk et uvurderligt værktøj for pædagogen, læreren eller forældrene, ellers er man helt uden forudsætning for, at kunne afgøre om et barn er normaludviklet, lidt umodent eller forsinket i udvikling eller om der er tale om en decideret dysfunktion.
    Bookmateadded a book to the bookshelfBørneopdragelse7 years ago
    Om nærvær, respekt og grænser mellem voksne og børn.
    Denne bog handler om det, der med et gammeldags udtryk hedder «at sætte grænser for børn». Den beskriver, hvordan vi som mennesker kan afgrænse os i forhold til andre mennesker – også små og store børn – på måder, hvor ingen kommer til skade, og hvor kontakten får så høj kvalitet som muligt.
    Den kærlighed, vi føler for vores børn og de voksne, der står os nærmest, opleves på én måde af os selv og på en anden måde af dem. Deres oplevelse afhænger af, hvordan vi omsætter vores kærlige følelser til kærlige handlinger.
    På mange måder er både børns og voksnes oplevelse af at blive elsket helt individuel, men det er et fællestræk ved os, at vi ikke oplever os elsket, når vores personlige grænser bliver krænket eller ikke respekteret. Når krænkelserne er grove og hyppige, falder vores selvværd og dermed vores evne til at handle konstruktivt. Vi kan hverken passe ordentligt på os selv eller forbedre kontakten med den, der krænker os. Det gælder for både børn og voksne.
    Bookmateadded a book to the bookshelfBørneopdragelse7 years ago
    Forældre skal bevare roen og vise vej for deres børn særligt i uvejr og turbulens såsom skoleskift, skilsmisse eller sygdom. Forældre skal styre, lytte og navigere. Ulla Dyrløv fortæller enkelt og ligefremt om, hvordan de voksne i familiens hverdag skal tage ansvaret på sig, og hvordan de kan tage hånd om de problemer, der opstår undervejs i barnets opvækst.
    I bogen er der konkrete råd til, hvordan forældre kan handle i bestemte situationer. Hvad gør du, når dit barn kræver far og mor hele tiden, ikke vil sove ude, er ramt af skilsmisse og andre konkrete problemstillinger. Bogen afsluttes med en række beskrivelser af forløb med børn, unge og forældre i familieterapi.
    Bookmateadded a book to the bookshelfBørneopdragelse7 years ago
    Hvordan håndterer man som forældre de mange konflikter med børnene i hverdagen? Hvordan reagerer man f.eks. mest hensigtsmæssigt, når børnene ikke ville spise aftensmaden eller ser noget i en butik, de bare vil have? I denne bog inviterer forfatteren forældrene til at kigge indad, for, mener hun, børnenes problemer er ofte forældrenes. I bogen arbejder hun med tre forskellige forældretyper: de servicerende, de iscenesættende og de kompetente. Er I som forældre tilbøjelige til at give efter for barnets krav, eller hæver I derimod stemmen? Her er gode råd og vejledning til alle forældre, der gerne vil lære at reagerer mere kompetent og få en bedre hverdag.
    Bookmateadded a book to the bookshelfBørneopdragelse7 years ago
    Det er en stor omvæltning at blive forældre første gang. Derfor føler vi os måske godt rustet, når vi planlægger barn nummer to. Men det kommer stadig bag på mange, hvor anderledes det er. Nye følelser og tanker dukker op, tiden er mere knap, og søskendejalousi melder sig måske på banen. Samtidig bliver det, vi selv bærer med os fra vores barndom, mere synligt.
    I Barn nr. 2 beskriver en bred vifte af fagfolk, hvordan du forbereder dig til det nye liv og giver gode råd og tips til, hvordan du klarer hverdagen, når nr. 2 melder sin ankomst.
    Bookmateadded a book to the bookshelfBørneopdragelse7 years ago
    Inden for de seneste årtier er tempoet i børnelivet steget. Forældre kører med fuld skrue på job og med personlige mål. I skolen og i institutionerne vokser krav og forventninger. Der er langt flere aktiviteter og gøremål i børns liv i dag end for bare 10 år siden og en katastrofal mangel på åndehuller.
  • unavailable
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)