bookmate game

Litteratur og mode

Bookmate
10Books1Follower
En række bøger, hvor moden spiller en markant rolle.
Hylden er sammensat af Christina Faaborg, der har skrevet en artikel på Bookmate Journal om kydsfeltet mellem litteratur og mode.
Læs artiklen her: https://journal.bookmate.dk/litteratur-og-mode/
  Bookmateadded a book to the bookshelfLitteratur og mode3 years ago
  De fire veninder Lea, Mira, Siri og Laura har kendt hinanden siden ungdommen. De færdes alle i den absolutte inderkreds i Sverige kunst— og kulturliv og på overfladen synes alt at ånde fred og succes. Men mellem kvinderne florerer et magtspil, der udspringer af flere års misundelse og begær. Siden deres tidlige teenageår har deres veje krydset hinanden, de har været veninder, fjender, elskerinder og konkurrenter og nu står de over for en uundgåelig konfrontation, der potentielt kan være altødelæggende for dem.
  Bookmateadded a book to the bookshelfLitteratur og mode3 years ago
  Oscar Wildes eneste roman handler om den unge Dorian, der indgår en pagt om evig ungdom mod, at det portræt, der males af ham, ældes i stedet for ham selv. Billedet af Dorian Gray fra 1890/91 er en af verdenslitteraturens klassikere, her genudgivet i nyoversættelsen fra 2006 ved Karen Dinesen.
  Bookmateadded a book to the bookshelfLitteratur og mode3 years ago
  Virginia Woolfs stilistisk virtuose roman om Orlando, der lever over fem århundreder og skifter køn undervejs, men forbliver ung. Med dette greb undersøger Woolf, hvordan man forholder sig til sin tid og til sit køn, og hvordan de traditionelle kønsroller er begrænsende for begge køn. Romanen hævdes at være en biografi om forfatteren Vita Sackville-West.
  Bookmateadded a book to the bookshelfLitteratur og mode3 years ago
  Jane Eyre er den victorianske askepot-historie om den forladte pige, der vokser op som udstødt først hos sin tante — siden på en kostskole for forældreløse piger. Men Jane Eyre er andet og mere end det; kreativ, videbegærlig og ambitiøs, som hun er, får hun arbejde som guvernante på et gods tilhørende den vilde og sprudlende mr. Rochester med de mere ”mørke” sider. Jane er derimod følelsesmæssigt et ubeskrevet blad, da hun møder Rochester, men sammen med ham lærer hun gradvist sine følelser og lidenskaber at kende. Et universelt og nuanceret portræt af en selvstændig kvindes udvikling og selvrealisation.
  Bookmateadded a book to the bookshelfLitteratur og mode3 years ago
  Tolstojs episke roman om Anna Karenina har tryllebundet læsere i over hundrede år. Anna Karenina har vænnet sig til at leve i et kærlighedsløst ægteskab, men da hun møder den smukke unge Grev Wronski oplever hun følelser, hun aldrig før har haft. Deres lidenskabelige kærlighed skaber røre i det aristokratiske miljø, der hellere end gerne tolererer letsindige affærer, men ikke lader plads til ægte følelser. Anna bliver mere og mere isoleret, i takt med at hun gør større og større ofre for sin kærlighed til Wronski.
  Bookmateadded a book to the bookshelfLitteratur og mode3 years ago
  Emma Bovary er gift med en brav, men ikke alt for spændende læge i en lille fransk by. Hun er ved at blive kvalt i det provinsielle miljø og ønsker på én gang at dø og at bo i Paris, men hun prøver dog at realisere sine romantiske drømme og sit behov for handling i elskovsaffærer med forskellige mænd i byen. Disse forhold bringer hende menneskeligt og økonomisk mere og mere på afveje. For at undgå småborgerskabets nedværdigende fordømmelse tager hun arsenik i panik og lider en langsom, pinefuld og alt andet end værdig død.
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfLitteratur og mode3 years ago
  Connell og Marianne er vokset op i den samme lille landsby i Irland, men det er også det eneste, de har til fælles. Marianne bor i den hvide palævilla med den lange indkørsel, Connells mor gør rent hos Mariannes familie. Connell er populær og afholdt i gymnasiet, Marianne er en enspænder, og hun ved af smertefuld erfaring, at det er bedst at undgå de andre fra skolen. Men da Connell og Marianne en dag indleder en samtale i Mariannes køkken — der på en gang er kejtet og inciterende — bliver det begyndelsen på en kærlighedshistorie, der kommer til at vare mange år frem og ændre deres liv for altid.
  Bookmateadded a book to the bookshelfLitteratur og mode3 years ago
  I efteråret 1943 bliver den unavngivne fortæller venner med Holly Golightly. De lejer begge en lejlighed i en brun mustensbygning på Manhattan. Den unge Holly kommer oprindeligt fra landet, men har forandret sig og er blevet en del af Manhattans selskabsliv. Derfor har hun ikke noget job, men lever af, i håbet om at blive gift med en af dem, at hænge ud med velhavende mænd, som betaler for hende på dyre restauranter og giver hende penge og dyre gaver.
 • Truman Capote
  Holly
  • 27
  • 14
  • 1
  • 5
  da
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfLitteratur og mode3 years ago
  Hvis der skulle komme et menneske forbi følger en familie på en gård lidt uden for Skive i Midtjylland. Faderen er ved at gå fallit og må låne penge af sin succesfulde storebror, der tilsyneladende gladeligt låner familien penge, men kræver både taknemmelighed og kontrol til gengæld. Moderen bruger dagene på at kæderyge foran computeren, mens hun spiller internetkasino. Børneflokken er — ligesom faderens mange hunde, som løber vildt om på gårdspladsen — overladt til sig selv
  Bookmateadded a book to the bookshelfLitteratur og mode3 years ago
  The novel is set in the world of the department store, an innovative development in mid-nineteenth century retail sales. Zola models his store after Le Bon Marché, which consolidated under one roof many of the goods hitherto sold in separate shops. In Au Bonheur des Dames, the store is a symbol of capitalism, the modern city and the bourgeois family. It is emblematic of changes in consumer culture, sexual attitudes and class relations taking place at the end of the century. The novel tells the story of Denise Baudu, a 20-year-old woman from Valognes who comes to Paris with her brothers and begins working at the department store Au Bonheur des Dames as a saleswoman.
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)